Stap in de wereld van Dion de Winter en Anne Sommer

Stap in de wereld van…

Als jij de boeken gelezen hebt, dan weet je dat ze zich voornamelijk in en rond een rockpodium in Rotterdam afspelen:


Deze locatie in het boek is niet zomaar gekozen. Ooit zat hier het door heel Nederland zeer bekende KeiHardRockCafé de Blokhut, dat helaas zijn deuren heeft moeten sluiten. Ik geloof dat het laatste optreden van Vulture was tijdens Koninginnedag op 30 april 1999. Corrigeer me gerust als dit niet klopt. Het is alweer een tijdje geleden.

In 2009 vond de eerste reünie plaats in Baroeg Rotterdam. Ook al is het pand van De Blokhut verdwenen, metal en hardrock liefhebbers komen nog steeds jaarlijks bij elkaar om weer iets van die oude sfeer te proeven. Een van de bands die in 2010 het podium beklom is Martyr. Sindsdien is er een mooie band ontstaan die zelfs doorwerkt in de fictieve wereld van Zwart Bloed.

In de boeken van Zwart Bloed is het oude podium echter weer in ere hersteld en zelfs uitgebreid. Er is gewoon een verdieping bovenop gebouwd. Maar tot overmaat van ramp blijkt het gebouw op een poort naar de hel te staan, die kunstmatig is gecreëerd tijdens de rituelen die werden uitgevoerd door Michel de Raad. Ook trekt het podium allerlei wezens aan die uiterlijk wel op mensen lijken, maar het beslist niet zijn. Terwijl onderwijl de rest van de buurt jammerlijk verpaupert, floreert het podium en vormt zo een schril contrast met zijn omgeving.

Als je meer wilt weten, dan ben je op deze website zeker op het juiste adres. We gaan foto’s en plattegronden met je delen die waarschijnlijk nooit eerder vertoond zijn. Muziek, foto’s en links van bands die in de boeken op het podium hebben gestaan kun je hier straks ook terugvinden.

Fotoreportages met oa Jasper Bouts, Titus Davidheimann Beek, Roderique Arisiaman en Richard van der Laan (FX Specialist en groot fan van de verhalen) zullen ook worden geplaatst.

De website is natuurlijk nog lang niet af, dus kom regelmatig terug voor een update. Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via het formulier op deze pagina. Dan krijg je de laatste updates over de websites, nieuwe artikelen en downloads in de webshop, etc.

Zou je graag een bepaalde band of personage uit de boeken uitgelicht willen zien, laat dan een bericht achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.