Michael - Zwart Bloed

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Michael

Personages > Personages Zwart Bloed

Michael vs Asmodeus
Modellen: Robert Soeterboek en Rob van Kimmenade
Fotgraaf:  Titus Davidheimann Beek

In Zwart Bloed komen meerdere engelen voor. Michael is de belangrijkste en Asmodeus grootste tegenstander. Michael gaat schuil achter het uiterlijk van een rockzanger uit Rotterdam. (zie ook bands: Wicked Sensation)
Het lijkt op de klassieke strijd tussen goed en kwaad. Asmodeus koestert een diepe haat jegens Michael en de andere Engelen. In Engel der Wrake is Michael degene die met de engel Raphael Diego van de psychiatrische afdeling heeft gehaald en naar Limburg heeft laten overbrengen, alwaar Nathaniel hem klaar moet stomen voor zijn uiteindelijke taak. Maar niets is wat het lijkt.

Michael: zijn naam betekent ‘hij die is als God’. Hij is de vorst van het Licht die de strijdkrachten van 'het goede' aanvoert tegen de machten van de duisternis. Hij heeft op schilderijen vaak een zwaard in zijn hand, om de machten der duisternis te onderwerpen. Hij voert al eeuwen de strijd aan tegen Asmodeus en gaat over lijken als het moet. Alles om het Christendom te behoeden tegen de ondergang. In Zwart Bloed begeleidt en stuurt hij een eigengereide Diego aan en probeert hij Asmodeus weer terug te krijgen in zijn gevangenis in het voorgeborchte. Het lijkt op een gigantisch schaakspel waar Michael en Asmodeus het tegen elkaar opnemen door middel van hun menselijke pionnen op het grote bord.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu