Jacques Angoisse - Zwart Bloed

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Jacques Angoisse

Personages > Personages Zwart Bloed

Jacques Angoisse

Jacques is een van de nieuwe personages die zijn opwachting maakt in deel twee van Zwart Bloed - Engel der Wrake

Jackie werd geboren in het jaar 471 vlakbij Angoisse in het Franse Dordonge ten tijde van de Romeinse heerschappij in Frankrijk. Hij had een oudere broer die na het overlijden van hun ouders de scepter zwaaide over het landgoed. Met een gebroken hart en moe van het vechten vertrekt hij in 495 naar de kust. Onderweg ontmoet hij de vampier Eoghain, waarna zijn leven een fatale wending neemt.
  In de loop der eeuwen loopt hij steeds opnieuw de reïncarnatie van zijn geliefde Elise tegen het lijf. Ze laat hem echter iedere keer voelen dat hij haar niet waardig is. Ondanks dat hij zijn best doet haar uit de weg te gaan, speelt het lot een gruwelijk spelletje met hem. Hij lijkt vervloekt. Keer op keer komt hij haar weer tegen en breekt ze zijn hart. Hij weigert zich op een gegeven moment nog langer door haar te laten kwellen en ruimt haar na iedere ontmoeting uit de weg.
  Totdat hij in 2010 Anne Sommer ontmoet. Hij werpt één blik op zijn nieuwe buurvrouw en weet het onmiddellijk. Elise! Tot overmaat van ramp blijkt ze de eigenaresse te zijn van het podium waarin hij moet optreden. Voorlopig  zal hij zich moeten inhouden, totdat hij zich voor de zoveelste keer weer van de vrouw kan ontdoen die hij inmiddels  is gaan haten. Hij wil niet wachten op het moment dat ze weer laat blijken hoezeer ze hem veracht. Want dat moment zal komen. Alles loopt echter niet zoals hij het had voorzien....(Angoisser is het Franse werkwoord voor angst aanjagen.) 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu