In Mist Gevangen - Zwart Bloed

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

In Mist Gevangen

In Mist Gevangen, herziene editie
ISBN 978-94-6203-243-9

Hard cover
ISBN 978-94-6203-643-7

In Mist Gevangen

Deel 1.

Rotterdam Zuid 2008

Terwijl het team van Peter van Weteringen en Rob Verwaard van de afdeling Bijzonder Forensisch Onderzoek, die onverklaarbare moorden onderzoekt met een mogelijke paranormale insteek, een aantal gruwelijke lijken in het pand vlakbij het Zuidplein in Rotterdam onderzoekt, krijgt Anne Sommer een uitnodiging van de directeur van het nieuwe rockcafé 'Demons Lair'.

  Anne heeft sterk het vermoeden dat iemand een geintje met haar wil uithalen. Ze wil zich echter niet laten kennen. Ze gaat erheen en treft hier een man. Hij beweert iemand te zijn die zij ooit heeft verzonnen. Voor haar het bewijs dat er inderdaad een geintje met haar wordt uitgehaald. Dion de Winter was en is een product van haar eigen fantasie, en geen man van vlees en bloed. Hij weet haar leven binnen te dringen en isoleert haar van familie en vrienden. Tegelijkertijd biedt hij haar al haar dromen op een presenteerblaadje. Ondanks dat het niet goed aanvoelt, kan ze zich er niet toe zetten om er een einde aan te maken. Haar droom spat uiteen in een nachtmerrie als blijkt dat Dion een demon is en haar al sinds haar zestiende volgt. Hij ontdekte haar gave om andere werkelijkheden te scheppen toen in zijn gevangenis andere realiteiten verschenen.

  De gave van Anne komt echter alleen tot uiting als ze ongelukkig of bang is, en wegvlucht in haar droomwereld.  Als ze haar leven weer op orde  heeft, stoppen haar dagdromerijen en vervagen die andere  werelden. Het lukt hem uit zijn gevangenis te breken en zich in haar realiteit te begeven. Het is dus belangrijk dat Anne ongelukkig is en blijft. Want nu hij terug is kan hij  haar gave goed gebruiken.
  Annes vriendin Helen voelt aan dat er meer aan de hand is en probeert Anne, samen met Annes nichtje Lotte, uit de klauwen van dit kwaadaardige monster te redden. Helen is een heks en roept de hulp  in van haar broer en warlock Doryan en van hogepriesters Margje Verkerk.

  Ondertussen bijt inspecteur Peter van Weteringen zich met zijn team vast in de vreemde en brute moorden die hebben plaatsgevonden in het pand aan de Carnissesingel. Als blijkt dat de moorden een bovennatuurlijk tintje hebben, roept hij toevalligerwijs ook de hulp in van Margje. Als blijkt dat beiden met dezelfde zaak bezig zijn, moeten ze hun kennis bundelen en gaan de strijd aan met Dion de Winter. Maar uiteindelijk blijkt het alleen Anne te zijn die Dion de Winter aankan.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu