Diverse - Zwart Bloed

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Diverse

Media > Recensies

Facebookgroep:
Ik hou van Horror, Fantasy en spannende-boeken!!!!!!!


Gastrecensie van Wendy Koedoot

Zwart bloed-In mist gevangen –Shirley-Ann van Wingerden
2011
ISBN : 9789462032439
Uitgeverij Boekenbent

Dit is het verhaal over Anne. Ze weet niet wat er met haar gebeurd als ze Dion de Winter ontmoet, de man die zelf bedacht heeft in haar dagdromen…Wie had dat ooit kunnen denken dat onschuldige dagdromerijen zouden kunnen leiden tot een serie gruwelijke gebeurtenissen in en rond Rotterdam. Anne in ieder geval niet! Vanaf het moment dat Anne de aantrekkelijke Dion de Winter ontmoet, verandert haar leven drastisch. Hoe komt het dat hij zoveel van haar weet? Wat wil hij van haar?? Hij lijkt haar door en door te kennen. Maar zij heeft hem verzonnen… dat kan toch niet? Waarom gebeuren er allemaal rare dingen zoals rituele slachtingen? Anne kan het kan het allemaal niet volgen, maar ze voelt ook een enorme band met Dion, ze leeft sinds ze hem heeft ontmoet in een soort van permanente roes. Wat doet hij met Anne..

Anne’s nichtje slaat alarm als Anne niet komt opdagen op een afspraak, dat is niks voor haar. Ze voelt dat er iets aan de hand is en samen met Helen, een hogepriesteres, probeert ze Anne terug te krijgen. Ook de politie houdt zich met de rituele moorden bezig.. dit is niet zomaar een moord geweest.

Anne maakt ondertussen van alles mee wat je normaal zou kunnen zien in een horrorfilm…ze lijkt wel in de hel terecht gekomen te zijn. Monsters, bloed, gedaanteverwisselingen… je kan het zo gek niet bedenken . Anne heeft nog steeds geen idee wat Dion van haar wil.. dat wordt aan het eind van het verhaal wel duidelijk. Kan Anne gered worden?

Het boek speelt zich af in de Rotterdam/Schiedam, laten dat nou net de plaatsen zijn waar ik geboren en opgegroeid ben. Ik herken dus bijna alle straten, wat het verhaal nog creepier maakt. Het leest als een trein, het is vanaf het eerst moment superspannend.. een horrorfilm is er niks bij. Rituele slachtingen, monsters, het voorgeborchte van de hel.. je wilt gewoon weten wat er met Anne gaat gebeuren. Het eind is anders dan ik verwacht had, maar wel passend bij het verhaal. Gelukkig zijn er nog twee delen… die wil ik lezen.
5 sterren.

Wil je meer lezen van Wendy, kijk dan even op haar blog.....
https://9636wenblog.wordpress.com/2016/05/05/recensie-zwart-bloed-in-mist-gevangen-shirley-ann-van-wingerden/

Shirley Ann, bedankt!

Website: Thrillerlezers!

Titel: Zwart bloed, Engel der wrake
Auteur: Shirley Ann van Wingerden
Publicatiejaar: 2013
Uitgeverij: Boekenbent

Recensie: Inki Kroon

Cover
Heel mooi dat pikzwarte met de witte veer en druppels bloed.

Achterflap
Engel der Wrake is het spannende vervolg op In Mist Gevangen. Anderhalf jaar na de dramatische gebeurtenissen op de Carnissesingel heeft Anne haar leven weer op de rails. De Demons Lair is gerenoveerd en wordt heropend. Ze is verhuisd omdat ze een frisse start wil maken. Helaas is haar nieuwe buurman niet zo van haar gecharmeerd. Sterker nog, bij hun eerste ontmoeting laat hij blijken dat hij haar niet mag.


Website: Thrillerlezers!

Titel: Zwart Bloed  In mist gevangen
Auteur: Shirley-Ann van Wingerden
Uitgeverij: Boekenbent


Recensie: Inki Kroon

Auteur
Shirley-Ann van Wingerden is een Nederlandse auteur uit Rotterdam. Naast het schrijven heeft ze nog twee passies: Muziek en schilderen. In 2011 debuteerde ze met het eerste deel in de horrorserie Zwart Bloed, In mist gevangen. In april 2013 is het tweede deel uitgekomen, Engel der Wrake. Familiegeheimen, het derde deel van deze serie kwam in 2015 uit.

Achterflap
Wie had dat ooit kunnen denken dat onschuldige dagdromerijen zouden kunnen leiden tot een serie gruwelijke gebeurtenissen in en rond Rotterdam. Anne in ieder geval niet! Vanaf het moment dat Anne de aantrekkelijke Dion de Winter ontmoet, verandert haar leven drastisch. Hoe komt het dat hij zoveel van haar weet? Wat wil hij van haar??

Zijn je dagdromen privé, of loert er iemand mee naar je diepste geheimen en verlangens? Monsters bestaan. Niet alleen in films of televisieseries. Ze zijn alleen niet zo makkelijk te herkennen, want ze zien er uit als jij en ik. Anne ondervindt dit aan den lijve in dit spannende verhaal 'In Mist Gevangen'.


Mening
In mist gevangen begint direct lekker met een enorme slachtpartij, welk zich afspeelt in Rotterdam.
Er zijn nogal wat lijken en tevens zijn er symbolen te vinden die men niet gelijk thuis kan brengen.
Zodoende wordt Het Bijzonder forensisch onderzoek  ingeschakeld. Een speciaal team wat in het geheim opereert in zaken waar  men iets paranormaal vermoedt. Naast het team speelt Anne de hoofdrol in het boek.Zij heeft een geheimzinnige afspraak in het pand waar de lijken zijn gevonden, maar wat in een paar dagen is omgebouwd tot een rockkroeg. Dion de Winter is een uiterst aantrekkelijke man  die haar ontvangt. Anne denkt lang dat zij in de maling genomen wordt door een goede vriend van haar. Er is echter iets bijzonders met deze Dion de Winter.
En daar kantelt het verhaal van gewoon een eventueel spannend verhaal naar een andere dimensie. Deze Dion is namelijk de persoon die in Anne haar (dag) dromen voorkomt. Ook weet hij wel heel veel van wat niemand behoort te weten.
Heerlijk orgineel bedacht en ik ben vanaf dat moment volledig in het boek getrokken. Duidelijk hangt de sfeer dat er gruwelijke dingen gaan gebeuren in de lucht.


Anne komt steeds verder in de macht van Dion, ook al voelt ze regelmatig dat zaken niet kloppen. Annes nichtje schakelt hulp in om Anne te kunnen bevrijden.Dit mondt tegen het einde van het boek uit in een gruwelijk, meer horror kan bijna niet, spektakel waar alle personages bijelkaar komen in een strijd die uitgevochten moet worden. Een enorme rollercoaster voert jou als lezer naar dit einde toe en ik als nietkenner van fantasy en horrorboeken vreet bijna mijn nagels op naar hoe eng het beschreven wordt.


Dit boek heeft vaart en actie, een zeer prettige schrijfstijl en is gewoon heel erg spannend. Ik, die altijd riep niet van Fantasy en horror te houden, las nu naast Joris van Leeuwen een tweede boek in dit genre en ik moet nu gewoon toegeven dat ik niet van elfjes hou, maar wel van de Dions.
Heksen, demonen..het kan je afstoten, maar in wezen is horror een heftiger thriller met personen uit een ander wereld. Gruwelijke zaken met veel spanning laten je huiveren in deze 317 bladzijdes. Dat het daarnaast afspeelt in rotterdam maakt het voor mij extra leuk, omdat ik veel plekken ken. Ik ga zeker ruimte maken om heel snel het tweede deel te gaan lezen.

Dikke vier kraaien voor dit eerste deel!


Mening

Wowwww...
Het duurde even voor ik weer omgeschakeld was richting het lezen van horror. Ik lees het te weinig en moet dan even wennen. Maar als het dan zover is...
Als ik dan in het wereldje van Anne, Dion, Lotte, heksen, Golems, Harpijers, vampieren en helhonden, zit dan wil ik toch verdorie niet eindigen met een vette cliffhanger. Wat doe je mij aan Shirley Ann? Was dit een omnibus geweest: ik had gewoon door gelezen.
Ik laat mij opnieuw in dit deel meenemen in de bizarre wereld van Anne die onder invloed is van de aantrekkelijke Dion. Zelfs ik raak geïntrigeerd door de man.
Deel twee eindigt waar deel 1 stopte. Eindigde het daar  met dat Anne zwanger bleek van Dion. Hier bevalt ze van twee kinderen. Waarvan 1 door Dion meegenomen wordt op het moment dat het uit Anne komt. Na een aantal maanden opgenomen te zijn geweest, start zij weer in Demons Lair, de tent waar regelmatig bandjes optreden. We komen al snel alle vertrouwde personen uit deel 1 tegen, tenminste diegene die deel 1 overleefden.
Wel introduceert zij enkele nieuwe , zeer intrigerende personages in de vorm van nieuwe buren. Daarin vallen vooral de agressieve bazige Jackie en de helpende Marcus op.
Anne transformeert langzaam steeds verder tot een demon door het drinken van Dions bloed toen dat nodig was. Bijna is ze de grens al over, maar wordt net op tijd tegengehouden.
De strijd die ze voert met gewone agenten maar ook een special team  van het Instituut voor bijzonder forensisch onderzoektegen allerlei wonderlijke figuren is soms adembenemend.


   'Dit...', gromde hij. 'Is geen duivenveer! Er zit iets achter je aan en ik weet niet wat het is. Wat ik wel weet, is dat het groot is en dat het kan vliegen!'


Echt, dit verhaal zie je regelmatig als een film voor je ogen afspelen als je de harpijen vliegend door de lucht ziet gaan en met hun klauwen een agent beetpakken. Beeldend geschreven dus door deze auteur. Dat ik mij zo laat meesleuren in een voor mij niet vaak beschreven wereld is een blijk van de auteurs kunnen. De auteur verblijft zelf veel in het metalmuziekwereldje en dat proef je duidelijk uit de beschrijvingen van de muzikanten. Extra leuk detail vind ik zelf ook dat je geen personages als in Twilight voor je ziet door haar beschrijvingen. Het voelt donker, viezig, grauw. Wat hoort in dit soort verhalen naar mijn gevoel.
Dit boek is een waardige opvolger van het vorige. Spannender en intrigerender. Ook gewoon bekende personages ook nu weer laten overlijden, is iets wat je niet vaak ziet gebeuren.

Dat ik zo baal dat het boek eindigt met een cliffhanger zegt wel dat ik veel plezier heb gehad. Mocht je nog nooit horror gelezen hebben en twijfelen of je het wat vind, raad ik je dit Zwart bloed aan. Begin bij deel 1 zou ik zeggen. Ik ben nieuwsgierig naar deel 3, want het kind van Anne en Dion moet ergens een belangrijke rol gaan spelen.
Ik hoef zelf niet elke dag dit genre te lezen maar ter afwisseling is dit een zeer smakelijk hapje.

Een duidelijke en vette vier kraaien voor Engel der wrake

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu