Dion de Winter - Zwart Bloed

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dion de Winter

Personages > Personages Zwart Bloed


Dion de Winter is de nieuwe eigenaar van het rockpodium aan de Carnissesingel. Hij heeft Anne uitgenodigd voor een gesprek in het totaal gerenoveerde pand. Deze aantrekkelijke zakenman zint op wraak. Anne is de enige die hem hierbij kan helpen: Haar bijzondere gaven waren de sleutel tot zijn ontsnapping en kunnen hem helpen om zijn doel te bereiken. Hij biedt haar al haar dromen op een presenteerblad aan. Zijn eerste doel is Anne voor zich te winnen.

  Ondanks dat ze hem niet vertrouwt, zwicht ze toch voor zijn charmes. Ze komt er echter snel achter dat Dion de Winter niet is, wie hij zegt te zijn. Hij is alles behalve menselijk, en hij is wreed en boosaardig. Er is echter geen weg meer terug. Ondanks dat ze weet dat ze ver bij hem uit de buurt moet blijven, kan ze hem toch niet weerstaan. Door een ongelukkig incident verschuiven de stukken op het speelbord in zijn voordeel. Voor het eerst sinds eeuwen lijkt het erop dat het geluk aan zijn kant staat. Niemand weet welk geheim er achter deze naieve vrouw schuilt, alleen hij. Anne is niet zomaar een vrouw met een bijzondere gave. Maar wie of wat ze is houdt hij voor zichzelf. Hij doet niets zonder reden. Alles dient een doel, en wat dat is weet alleen hij.    

  Dion is inderdaad geen mens. Hij is een van de oudste demonen die de aarde bevolken. En hij heeft zijn talent en gaven nog niet verloren. Ook niet na vijfhonderd jaar gevangenschap. Nu hij terug is uit zijn gevangenis, weet hij als vanouds weer een heel imperium op te bouwen. De stad Rotterdam verandert langzaam in een oord vol dure hotels, casino's en bordelen. Zijn demonenlegers breiden zich steeds sneller uit en houden zich schuil tussen de plaatselijke bevolking. Asmodeus is terug! Met een niets ontziende wreedheid ruimt hij dan ook iedereen uit de weg die hem ervan probeert te weerhouden dat doel te bereiken.


Dion de Winter alias Asmodeus  
Sterrenbeeld Grote Beer
Modellen: Larissa van Soest en Rob van Kimmenade
Fotograaf: Titus Davidheimann Beek

Asmodeus:
Eerste hellevorst. Demon van lust en ontucht, Incubus. Bewaarder van schatten en geheimen. Beheerder van gokhuizen en bordelen. Leider van de 72 demonenlegers.

In Zwart Bloed bezit en beheert hij in Rotterdam een nieuw Las Vegas: alle banken, hotels, gokhuizen, bordelen zijn van hem.  De meeste gewone burgers trekken weg en criminelen komen naar dit lustoord als vliegen op de stroop. Zijn demonen zitten in de gemeenteraad, het politiekorps en verspreiden zich langzaam door heel Nederland.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu